Monday, 18 July 2016

Ανανέωση Ιδεών:
Πανσέληνος στον Άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου
Τετάρτη 20 Ιουλίου, 2016

Μάνα με δέκα παιδιά, Μαριάννα Κατσουλίδη
marianna-katsoulidi.com 
«Θα μπορούσα να σου εξιστορήσω τις περιπέτειές μου --
ξεκινώντας από σήμερα το πρωί -- »
«Τουλάχιστον ήξερα ποιά ήμουν
όταν ξύπνησα σήμερα το πρωί,
μα νομίζω πως πρέπει να έχω αλλάξει
πολλές φορές από τότε»
                                      Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων, Lewis Carroll

Ο άξονας Καρκίνου - Αιγόκερου πρωτίστως σχετίζεται με την εσωτερική και εξωτερική ζωή του ανθρώπου, την μητέρα και τον πατέρα, με τον ιδιωτικό και τον δημόσιο βίο, με το «σπιτικό» εν αντιθέσει με την «καριέρα», την προέλευση (Καρκίνος - γέννηση) και τον προορισμό (Αιγόκερος - επίτευξη). Η Πανσέληνος της 20 Ιουλίου 2016 στην 28η μοίρα του άξονα Καρκίνου Αιγόκερου μοιραία λοιπόν θα «φωτίσει θέματα που σχετίζονται με αυτούς τους δύο πόλους της ζωής μας. Ο ωροσκόπος του χάρτη της Πανσελήνου με συντεταγμένες Αθήνας βρίσκεται στην 24 μοίρα του Ταύρου, ενός ζωδίου που σχετίζεται με το οικείο, το γνώριμο, το πατροπαράδοτο και κληροδοτημένο, αυτό με το οποίο αισθανόμαστε άνετα. Επιπλέον το ζώδιο του Ταύρου αγγίζει θέματα συναισθηματικής και υλικής ασφάλειας και προσωπικής αδράνειας, του βαθμού δηλαδή αντίστασης που έχει ο καθένας μας στην αλλαγή.
Πανσέληνος, 20 Ιουλίου 2016, ώρα 00:56, Αθήνα, Ελλάδα
Στον χάρτη της Πανσελήνου κυριαρχεί το σύστημα όψεων του χαρταετού που σχηματίζεται από τα Φώτα, τον Άρη από τον Καρκίνο και τον Χείρωνα, ανάδρομο από τους Ιχθείς. Εστιάζει την ενέργεια μας στο να εκφράσουμε προς τα έξω, στον κύκλο μας, τις βαθιές αλλαγές που συμβαίνουν μέσα μας αυτόν τον καιρό και μας γεννούν φόβο και ανασφάλεια που επιβαρύνει τις επαγγελματικές και ερωτικές μας σχέσεις και φόβο ότι δεν αντέξουμε να πληγωθούμε πάλι, ο οποίος βαραίνει κυρίως τις φιλικές μας σχέσεις. 

Η Πανσέληνος αυτή είναι ένα παράθυρο προς τις αλλαγές που συμβαίνουν στα πολύ μεγάλα μας βάθη και μία βαλβίδα αποσυμπίεσης που μας επιτρέπει να βάλουμε σε λόγια αυτά που μας αναστατώνουν και μας φοβίζουν ώστε να αποφορτίσουμε και να περισώσουμε τις σημαντικές σχέσεις της ζωής μας.


Το ταυ τετράγωνο που σχηματίζουν τα Φώτα και ο Ουρανός επιβεβαιώνει την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας και φιλοσοφικής θεώρησης στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τόσο την οικογένεια μας, όσο και τον κύκλο γνωριμιών μας. Το σύστημα όψεων αυτό, και το τρίγωνο της συνόδου Ερμή Αφροδίτης στον Λέοντα, στον 4ο οίκο, με τον Κρόνο ανάδρομο στον Τοξότη στον 7ο οίκο, μιλούν για την ανάγκη να μπει ένα όριο στο πόσο χαριζόμαστε στους θιασώτες της καθημερινότητάς μας. Τονίζουν ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους οικείους μας (ακόμη και τους πιο αγαπημένους) να χρησιμοποιήσουν την όποια αλλαγή στο κοινωνικό μας στάτους/θέση ή ακόμη και την απώλεια της εργασίας μας ή τις πιθανές δυσκολίες μας σε αυτό το κομμάτι για να μας χειραγωγήσουν δημιουργώντας μας φόβο ή για να μας υποτιμήσουν και να μας επικρίνουν. Αντιθέτως η Πανσέληνος αυτή αποκαλύπτει το πόσο έχουμε ωραιοποιήσει ανθρώπους ή και σχέδια και μας επιτρέπει να προβούμε σε αναθεωρήσεις αρκεί να μην αφήσουμε την στεναχώρια μας που τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζαμε να πνίξει την δημιουργικότητά μας και την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στις ερωτικές μας σχέσεις οι οποίες διατρέχουν μέγα κίνδυνο. Είναι πολύ εύκολο να μεγεθύνουμε την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας σε υπερβολικό βαθμό και να δούμε τον σύντροφό μας ως παράγοντα ανασφάλειας και πίεσης και τροχοπέδη στην προσπάθεια μας για αλλαγή (τρίγωνο Δία - ανάδρομου Πλούτωνα, Άρης στην ακμή του 7ου οίκου και ανάδρομος Κρόνος εντός, όψεις συνόδου Αφροδίτης - Ερμή με Ποσειδώνα και Κρόνο). Είναι πολύ εύκολο, αντί να κατευθύνουμε την ενέργεια μας εκεί που χρειάζεται για να περιορίσουμε αναίτιες αυθάδειες όπως αναλύθηκε στην προηγούμενη παράγραφο, να γίνουμε επιθετικοί, επικριτικοί και ελεγκτικοί απέναντι στον άνθρωπό μας χρησιμοποιώντας ασήμαντες αφορμές για να ξεσπάσουμε μια ασαφή αίσθηση δυσαρέσκειας, ανασφάλειας, πίεσης, μοναξιάς και εγκατάλειψης. Ας φροντίσουμε να το αποφύγουμε αυτό προσπαθώντας να μένουμε στα γεγονότα, να εντοπίζουμε τι χρειάζεται αλλαγή και να προχωρούμε σε άμεση εφαρμογή και πράξεις.


Ο δεύτερος χαρταετός που σχηματίζεται από τον Άρη, τον ωροσκόπο, τον Ήλιο και τον Χείρωνα, υπογραμμίζει ότι για να ξεπεραστούν τα τραύματα του παρελθόντος και οι όποιες φοβίες γεννά το παρόν, χρειάζεται να τα εκθέσουμε με τρόπο σαφή και ειλικρινή. Μας προτρέπει να κινηθούμε προς φίλους, συνεργάτες και οικογένεια με διάθεση να τους εξηγήσουμε και να τους διαφωτίσουμε για το ποιοί είμαστε και κυρίως για το ποιοί θέλουμε να γίνουμε πλέον, χωρίς να μας ενδιαφέρει αν τα όσα επιθυμούμε και είμαστε δεν συμπίπτουν με τους στόχους που είχαμε βάλει ή με τα όνειρα που είχαμε κάνει. 

Η Πανσέληνος αυτή μπορεί να έχει απελευθερωτικό τόνο εφόσον δεν εγκλωβιστούμε σε αυτό που θεωρούσαμε «προχωρημένο» και φιλοσοφία της ζωής μας στο παρελθόν, όταν κι εμείς πιθανότατα ήμασταν πολύ διαφορετικοί. Ας κάνουμε χώρο για τις καινούριες μας αντιλήψεις, την καινούρια μας κατάσταση, την καινούρια μας δουλειά ή την απουσία της και γενικά ας αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ποιοί είμαστε τώρα και να λειτουργούμε βάσει αυτού. Έτσι θα μπορέσουμε να διαφυλάξουμε την οικειότητα που έχουμε δημιουργήσει με κόπο στο παρελθόν ή να αφήσουμε πίσω μια για πάντα σχέσεις που μαστίζονται από την απουσία της.

* Η συγκεκριμένη Πανσέληνος θα έχει ιδιαιτέρως ευεργετική επίδραση σε όσους είναι γεννημένοι τις πέντε τελευταίες ημέρες των ζωδίων του νερού και της γης, δλδ., ταύρους, καρκίνους, παρθένους, σκορπιούς, αιγόκερους και ιχθείς ή έχουν σημαντικούς δείκτες σε αυτά τα ζώδια. Θα δυσκολέψει λίγο παραπάνω τους γεννημένους τις πέντε τελευταίες ημέρες του Κριού και Ζυγού. 

** Οι συνθήκες που θα δημιουργήσει η συγκεκριμένη Πανσέληνος αλλά και κάθε αστρολογική συγκυρία στην ζωή ενός ατόμου μπορούν να διασαφηνιστούν περαιτέρω μόνο με την ανάλυση του προσωπικού του χάρτη, η οποία δεν υποκαθίσταται από καμία γενική ανάλυση, όπως η παραπάνω.