Saturday, 27 February 2016

Το Τέλος του Γνώριμου:
Ολική Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθείς
9 Μαρτίου, 2016

Διαδρομές, Αριστείδης Ζηνέλης
Δύο σχηματισμοί κυριαρχούν στο ωροσκόπιο της έκλειψης της 9 Μαρτίου 2016, με συντεταγμένες Αθήνας [Asc 19’g30"]: το ταύ τετράγωνο στο οποίο συμμετέχουν τα Φώτα, ο Χείρωνας, ο Δίας και ο Κρόνος και η βοηθημένη από τον Πλούτωνα αντίθεση ανάμεσα σε Φώτα, Χείρωνα και ανάδρομο Δία.

Το πρώτο σύστημα όψεων με την συμμετοχή των δύο πλανητών που κατ’ εξοχήν ασχολούνται με θέματα κοινωνικής οργάνωσης και δικαιοσύνης, Κρόνου και Δία, αλλά και ο φορτωμένος δεύτερος οίκος του χάρτη της έκλειψης μιλούν με σαφήνεια για την ανάγκη να κλείσει ένας κύκλος κοινωνικής αντίληψης. Κάνουν λόγο για τα γεγονότα που καταμαρτυρούν την πενία του παρόντος κοινωνικοπολιτικού μοντέλου να κάνει χώρο για την ασφάλεια του ατόμου αλλά και των εθνών. Για την επικείμενη χρεοκοπία των σχεδίων που είχαν καταρτιστεί βάσει αυτού του παλαιού συστήματος οργάνωσης.
 
Ολική Έκλειψη Ηλίου. 9 Μαρτίου 2016, ώρα 03:54, Αθήνα, Ελλάδα
Ο φορτωμένος ιχθυακός δεύτερος οίκος δεν θα μπορούσε να τονίσει περισσότερο την εκπνοή ενός συγκεκριμένου μοντέλου ασφαλείας, άνεσης και κερδοφορίας. Το τετράγωνο του Κρόνου (κυβερνήτη του ωροσκόπου) και η σύνοδος του Πλούτωνα, (κυβερνήτη του μεσουρανήματος) με τον ωροσκόπο επιβεβαιώνουν ότι η προηγούμενη παράδοση οικονομίας και ασφάλειας οφείλει να ξεπεραστεί προκειμένου να υπάρξει μία νέα ταυτότητα, στηριγμένη σε ρεαλιστικότερους στόχους για το μέλλον και στην επίγνωση ότι κάθε αξιόλογος σκοπός απαιτεί θυσίες. Σίγουρα απαιτεί την θυσία του κάλπικου, του υπεραισιόδοξου, της εξιδανίκευσης του εταίρου, είτε αυτός είναι άτομο είτε κράτος.

Ο Ουρανός στον Κριό (κυβερνήτης του παρεμβαλλόμενου πρώτου οίκου στον Υδροχόο) καταφέρνει ένα χτύπημα στο διεθνές προφίλ της χώρας μέσω του τετραγώνου με τον Πλούτωνα (κυβερνήτη του Μεσουρανήματος, στην ακμή του ωροσκόπου) και τον ωροσκόπο. Εκφράζεται μέσα από επικοινωνιακή δυστοκία, από την παύση διπλωματικών σχέσεων (επαναλαμβανόμενη και από το ταύ τετράγωνο με την συμμετοχή κυβερνήσεων ωροσκόπου, εβδόμου οίκου και παρεμβαλλόμενου εβδόμου οίκου, ενδεκάτου και δωδεκάτου οίκου) καθώς και από σπασμωδικές κινήσεις που υποσκάπτουν παρά υποβοηθούν την προσπάθεια εγκαθίδρυσης της νέας της ταυτότητας. 

Η όψη 150° μεταξύ Ουρανού-ανάδρομου Δία και η προαναφερθείσα ρητορική, μαζί με την αναστολή ή δυσχέρεια μετακινήσεων και μεταφορών (Ουρανός στον τρίτο οίκο-τρίγωνο με Κρόνο του πρώτου), ζωγραφίζει προβλήματα του χρηματοοικονομικού συστήματος που θέτουν υπό αμφισβήτηση το πολιτικό μέλλον της χώρας όπως έχει πλασαριστεί έως τώρα. Εντείνουν δε στο μη περαιτέρω τους ασυνείδητους φόβους και την αίσθηση επικείμενης καταστροφής που μαστίζει τον λαό.


Cosmic Egg, Keith Reesor
Το χειρότερο όμως είναι ότι οι όψεις του Ουρανού δείχνουν το επωαζόμενο «αυγό του φιδιού» των εθνικιστικών και ακροδεξιών ιδεωδών που κρύβονται κάτω από τον μανδύα της ανάγκης για ρεαλισμό (τρίγωνο Ουρανού-Κρόνου κυβερνητών του πρώτου οίκου) και της ανάγκης για αποδέσμευση της διάχυτης δυσαρέσκειας. Ο τρόπος που προτείνουν οι όψεις του Ουρανού παρουσιάζεται επαναστατικός, ίσως ακόμη και προοδευτικός και νέος. Παρουσιάζεται ως μία δυνατή παράκαμψη της απαιτούμενης βαριάς θυσίας του γνώριμου που απαιτείται (τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα). Στην πραγματικότητα υπόσχεται να είναι καταστροφικός, φερόμενος κατά της αφθονίας και με το δυναμικό να προξενήσει τεράστια οδύνη, βία και να εντείνει περαιτέρω την ανελευθερία.

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο (στον πρώτο οίκο, κυβερνήτης του ενάτου και του τετάρτου), αλλά και η σύνοδος Ερμή-Ποσειδώνα στον δεύτερο οίκο (κυβερνήτες του πέμπτου, έκτου, όγδοου και του ίδιου του δευτέρου) σε τρίγωνο με το μεσουράνημα αποτελούν μία πανίσχυρη ένδειξη  για την ποιότητα που οφείλει να αναλάβει η οποιαδήποτε δράση. Υπενθυμίζουν και υποστηρίζουν την ανάγκη σύλληψης, διατύπωσης και εφαρμογής πραγματικά νέων ιδεολογιών. Ιδεολογιών ενωτικότερων και περιεκτικότερων. Μιλούν για την δημιουργική και ακούραστη εργασία με έναν τρόπο που θυσιάζει το μερικό στο όλο. Για την προσπάθεια να εγκαθιδρυθεί μία καινούρια σταθερά που θα έχει χώρο για μεγαλύτερη ποικιλομορφία και συγχώνευση ανθρώπων κι εθνών. Για την συγχώνευση ανθρώπων όχι λόγω ανέχειας και οδύνης αλλά με βάση μία ευρύτερη συνειδητοποίηση της κοινής τους ουσίας, προέλευσης και πεπρωμένου ως ανθρωπότητας.
 
Unity, Bruce Beasley
Αστρονομικά μιλώντας, μία έκλειψη είναι πάντοτε μία νέα σελήνη ή πανσέληνος που συμβαίνει πολύ κοντά στον άξονα των Δεσμών της Σελήνης. Αστρολογικά μιλώντας, το γεγονός αυτό είναι μία υπενθύμιση της βαρύνουσας σημασίας των εκλείψεων ως κομβικών σημείων στην εξέλιξη της ανθρωπότητας ως συνόλου, επάνω στον πλανήτη. 

Η σύνοδος του Χείρωνα με τα Φώτα στον χάρτη της συγκεκριμένης έκλειψης τονίζει το βάθος του τραύματος που ο παλιός τρόπος αποτελεί για την ανθρωπότητα. Δείχνει το πόσο τελικά η συλλογική ψυχή έχει υποφέρει από τα δίπολα ανάμεσα στα οποία ταλαντεύεται επάνω στον πλανήτη: ευμάρεια - ανέχεια, ασφάλεια - ανασφάλεια, σταθερότητα - αποσταθεροποίηση. Η συγκεκριμένη κρίση που απεικονίζει ο χάρτης της έκλειψης, είναι μία τεράστια ευκαιρία για την εγκαινίαση της ίασης τραυμάτων αιώνων κι ενός ιδιαίτερα συγκρουσιακού παρελθόντος. Απαιτεί όμως την μεταμόρφωση του τρόπου μας ως ανθρωπότητας από την βία, την σύγκρουση, τον ατομισμό και την χωριστικότητα που εκτρέφουν τον φόβο, σε μία λυτρωτική εργασία προς ένα δημιουργικό, κοπιώδες, κοινό μέλλον, με λιγότερα σκοτεινά σημεία και περισσότερη γνώση, φως και χαρά.


Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να μην ακολουθήσουμε την πεπατημένη της βίας και της σύγκρουσης γιατί στο βάθος της υπάρχει μόνο περισσότερη οδύνη και απώλεια. Εύχομαι να καταβάλλουμε κάθε κόπο που απαιτείται δια της διπλωματικής οδού για να ξεφύγουμε με την ανθρώπινη δημιουργικότητα και ευφυία μας από την αδράνεια που απειλεί να μας καταβροχθίσει και να κατακτήσουμε καινούρια ύψη ελευθερίας.