Tuesday, 10 November 2015

Αναταράξεις Εν Όψει:
Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού
11 Νοεμβρίου 2015

Read this passage in English here.


H Νεά Σελήνη της 11 Νοεμβρίου 2015, στην δέκατη ένατη μοίρα του Σκορπιού [19°e00'], με ωροσκόπο στην πρώτη μοίρα του Καρκίνου [00°a44’], με συντεταγμένες Αθήνας,  δείχνει προς δύο αρκετά διαφορετικές κατευθύνσεις. Από την μία μιλάει για μια καλώς κείμενη αυτογνωσία που μας έχει φέρει όλους πιο κοντά στην συνειδητοποίηση του ποιοί αληθινά είμαστε, του πως έχει επιδράσει η ανατροφή μας και το παρελθόν μας επάνω μας και στην παρούσα κατάστασή μας, αλλά και το πως περίπου θέλουμε να είναι οι καινούριες βάσεις στις οποίες θα στηρίξουμε την ζωή μας στο εξής. Μιλά επίσης για μία γενναία προσπάθεια αναπροσανατολισμού και αναθεώρησης των στόχων και δραστηριοτήτων μας αλλά ακόμη και των ανθρώπων που στελεχώνουν τον φιλικό μας κύκλο. Και όλα αυτά με μεγάλο προσωπικό κόστος, επισταμένη και διαρκή προσπάθεια, τέτοια που να δικαιολογεί την αίσθηση ότι πλησιάζουμε στην πηγή. Ότι είμαστε πολύ κοντά στο να ισορροπήσουμε και βρούμε χαρά, δημιουργικότητα, απόλαυση.

Η άλλη όψη της Νέας Σελήνης όμως είναι κάπως διαφορετική και δεν λέει να μας αφήσει να απολαύσουμε τον καρπό των κόπων μας. Όχι πριν αυτοί ολοκληρωθούν, όχι πριν η δράση μας γίνει άψογη, όχι πριν καταστούμε δεξιοτέχνες και κύριοι των νέων ιδεών, τεχνικών, κύκλων γνωριμιών που ήδη έχουμε γευτεί. Αυτή η όψη μας θυμίζει ότι είμαστε ακόμη πολύ στην αρχή του νέου αυτού κύκλου που ανοίγουμε και το να νομίζουμε ότι τα έχουμε ήδη καταφέρει είναι χαριτωμένο, αλλά κάπως παιδιάστικο.

Νέα Σελήνη, 11 Νοεμβρίου 2015, ώρα 19.47, Αθήνα, Ελλάδα

Αυτό θα το καταλάβουμε μέσα από ανατροπές στην ατομική και οικογενειακή ρουτίνα που τόσο πασχίσαμε να στήσουμε. Συγκεκριμένα συμβάντα θα έρθουν να ζητήσουν τον αναπροσανατολισμό μας για το μέλλον. Ως επίσης και να δείξουν την πόρτα σε ανθρώπους που θεωρούμε πολύ κοντινούς μας, στους οποίους πιστεύαμε ότι μπορούμε να βασιζόμαστε, που θεωρούσαμε οικογένεια και μπαινοέβγαιναν στο σπίτι και τον ιδιωτικό μας βίο. Παρομοίως θα αρχίσουμε να διακρίνουμε τους αμνούς από τα ερίφια και στον ευρύτερο οικογενειακό μας κύκλο αφού μικροπαρεμβάσεις, επικρίσεις αλλά και τρικλοποδιές θα βγουν στην επιφάνεια και θα μας δείξουν μία διαφορετική εικόνα από αυτή που είχαμε μέχρι πρότινος στο μυαλό μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα γίνει ιδιαίτερα δύσκολο πλέον να θεωρούμε αβλαβείς τις όποιες επεμβάσεις τρίτων μέσα στον ιδιωτικό μας χώρο, κυριολεκτικό ή μεταφορικό. Οι συστάσεις δεν θα φαίνονται πια τόσο αθώες αλλά μία πολύ απτή προσπάθεια να μας υποδειχτεί το τι δεν κάνουμε καλά και τι «είναι για το καλό μας» σε προσωπικό, οικονομικό και επικοινωνιακό επίπεδο. Αυτό αφορά τόσο τους ελεύθερους αλλά και όσους έχουν πλέον την δική τους οικογένεια. Σε αυτή την τελευταία περίπτωση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί εάν υπάρχουν παιδιά μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν ως Δούρειοι Ίπποι για τα προαναφερθέντα, αφού πολλές φορές οι ανάγκες τους καλύπτονται με την συνδρομή της ευρύτερης οικογένειας και όχι μόνο των γονέων.


Με αυτά κι εκείνα, εκεί που νομίζαμε ότι είχαμε βάλει πλώρη για πιο ήρεμα νερά μπορεί να βρεθούμε τελικά να αμφιβάλλουμε για τις επαγγελματικές μας επιλογές, αλλά και την κοινωνική στάση που κρατούμε. Για αυτές τις ίδιες συνειδητοποιήσεις ακόμη που μέχρι πρότινος αποτελούσαν μία υπόσχεση ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Ας προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε αυτό μη αποζητώντας την επιβεβαίωση του οικείου περιβάλλοντος σαν παιδάκια που επιζητούν το «μπράβο» των γονιών τους. Αντίθετα ας σφίξουμε τα δόντια και ας συνειδητοποιήσουμε ότι πλέον εμείς είμαστε οι ενήλικες της ζωής μας κι εμείς πρέπει να αποφασίζουμε τι, ποιος, γιατί και για πόσο. Ο καλύτερος τρόπος που προσφέρει αυτή η αστρολογική συνθήκη για να το κάνουμε είναι  να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία μέρα και να μην αμφιβάλλουμε για την κατεύθυνση που έχουμε επιλέξει ακόμη κι αν χρειαστεί να κάνουμε διορθώσεις στην πορεία.

Επιπλέον χρειαζόμαστε συγκεκριμένες κινήσεις για να οριοθετήσουμε την οικονομική διάσταση της καριέρας μας και των σχετικών επιδιώξεών μας. Η Νέα Σελήνη της Τετάρτης δείχνει ότι δεν έχουμε κάνει παρά μερικά βήματα στον δρόμο μας και ο τελικός μας στόχος είναι ακόμη ασαφής. Το να βάλουμε σε μία τάξη χαρτιά, χρήματα, ανάγκες αλλά και διαθέσιμους πόρους για να δρομολογήσουμε τα σχέδια μας, μπορεί να ακούγεται βαρετό αλλά είναι μία διαδικασία που εντέλει θα μας χειραφετήσει και θα τραβήξει και την αυλαία για το ποιόν των συνεργατών μας. Το φιλτράρισμα έτσι θα γίνει σχεδόν αυτομάτως. Θα παραμείνει όποιος μπορεί να αναπνεύσει και να κινηθεί μέσα στο νέο μας μοτίβο.

Σαφώς και η ευχαρίστηση που ανέφερα παραπάνω και την οποία οσμιζόμαστε αλλά ακόμη δεν μπορούμε να αγγίξουμε αναφέρεται και στο ερωτικό κομμάτι που υπόκειται στις ίδιες ακριβώς επιδράσεις. Κι εκεί νομίσαμε ότι είχαμε καθαρίσει το τοπίο και μάλιστα φυτέψει και πολύ ωραία πράγματα και περιμέναμε μία πλούσια σοδιά χαράς, απόλαυσης και έρωτα. Δεν είναι ότι δεν θα έρθει, αλλά τα δύο άτομα που εμπλέκονται στο ερωτικό παιχνίδι μπορεί να συνειδητοποιήσουν ότι η οπτική τους για τον κόσμο, την κοινωνία και το πως θέλουν να παρουσιάζονται μέσα σε αυτά, από τις συνανστροφές με τον φιλικό τους κύκλο, μέχρι τα πιστεύω τους και τον τρόπο διασκέδασής τους δεν είναι τόσο κοντά όσο ο έρωτας τους έβαλε να πιστέψουν.


Η σύσταση εδώ είναι μία: ας μην περιχαρακωθεί ο καθένας μας στο κάστρο του οικείου του. Ας αναγνωρίσουμε ότι πάντοτε ο έρωτας απαιτεί ένα κάποιο ρίσκο. Εάν βέβαια οι ενδιαφερόμενοι είναι αποφασισμένοι να ερωτευτούν ως ο πραγματικός τους εαυτός κι όχι ως μία φανταστική εικόνα που  πλάστηκε κατά την διάρκεια της ζωής τους. Κοινώς ας αφήσουμε τις ανατροπές να μας «ανοίξουν» περισσότερο, να αφαιρέσουν ή να προσθέσουν στην εικόνα του «ιδανικού» που πλάσαμε στη φαντασία μας και επιδιώξαμε με όλες μας τις δυναμείς, να δούμε και διπλανά χωράφια, να αφήσουμε να φανούν και οι κατάδικοί μας χώροι που ούτως ή άλλως παλεύουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Ας είμαστε ειλικρινείς ακόμη κι αν η αληθινή μας εικόνα δεν είναι ακόμη έτσι όπως θα την θέλαμε. Είναι ατόπημα να θυσιάζουμε το παρόν σε ένα οποιοδήποτε παρελθόν ή μέλλον. Μια πιο στενόμυαλη ή δογματική θέση θα πετύχει να κρατήσει τα προσχήματα μόνο για πολύ λίγο πριν επιφέρει την κατάρρευση ολόκληρης της απόπειρας για σχέση, αφού δεν θα έχουν γίνει οι απαραίτητες προσαρμογές στο εποικοδόμημα για να αντέξει τις τεκτονικές μεταβολές στα θεμέλια.

Εδώ, η επιλογή που καλούμαστε να κάνουμε είναι αν θα μεγαλώσουμε, θα διευρυνθούμε, θα ανοίξουμε για να χωρέσουμε ότι επιθυμούμε και να σπρώξουμε εκτός ορίων μας ότι δεν μας ταιριάζει ή αν θα πετάξουμε την πυξίδα που βρήκαμε και θα αφεθούμε να περιπλανώμαστε ασκόπως ελπίζοντας κάποια αόριστη στιγμή στη θέα ενός γνώριμου λιμανιού. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το πρώτο, έστω και με φόβο, έστω και με πάθος. Κάποια στιγμή άλλωστε πρέπει να επιβληθούμε και σ’ αυτό το οικείο δίδυμο της συμφοράς.

Για να παρακολουθήσετε το πως θα επηρεάσει η Νέα Σελήνη το κάθε ζώδιο κάντε κλικ στο παρακάτω βιντεάκι: * Η Νέα Σελήνη της Τετάρτης θα γίνει περισσότερο αισθητή από όσους έχουν γεννηθεί στο τέλος του β'  δεκαημέρου και τις αρχές του γ' δεκαημέρου των σταθερών ζωδίων: Ταύρου, Λέοντα, Σκορπιού και Υδροχόου καθώς και τις πρώτες ημέρες των παρορμητικών ζωδίων: Κριού, Καρκίνου, Ζυγού και Αιγόκερου. Η ακριβής επίδραση οποιασδήποτε αστρολογικής συνθήκης μπορεί να αποσαφηνιστεί μόνο μέσα από την μελέτη του προσωπικού γενεθλίου αστρολογικού χάρτη και δεν μπορεί να υποκατασταθεί από καμία γενική ανάλυση.

**  Για την Ελλάδα, με συντεταγμένες Αθήνας, ο ωροσκόπος αυτός στην πρώτη μοίρα του Καρκίνου θίγει το θέμα της ανάγκης για τον ορισμό μίας νέας ταυτότητας και μάλιστα όχι μίας νέας ταυτότητας προς ευρεία και εξωτερική κατανάλωση, αλλά μίας νέας ταυτότητας για την ίδια την χώρα, για τους ανθρώπους που ζούνε σε αυτήν. Από εμάς και για εμάς.

Η προσπάθεια αυτή φαίνεται να γίνεται με μία συναίνεση πολιτικής ηγεσίας, ΜΜΕ και λαϊκής διάθεσης. Της πρώτης μέσα στην ακραία της ασάφεια και την αδυναμία να θέσει και να εκφράσει σαφέστερους στόχους, καθώς και στη διάθεση σκληρότητας απέναντι στην τρίτη ηλικία (σε ότι αφορά το ασφαλιστικό και το σύστημα υγείας) αλλά και στους έχοντες ακίνητη περιουσία (όπου το ποιοι είναι οι έχοντες, αλλά και ο βαθμός σκληρότητας απέναντι στην τρίτη ηλικία υπαγορεύονται έξωθεν των οικείων συνόρων). Των δευτέρων ως επικοινωνιακών καναλιών των άσπονδων φίλων της χώρας, στο πρόσωπο των πλοιοκτητών και της οργανωμένης εκκλησίας, και των τρίτων - ημών των ιδίων - στην ελπίδα ότι στο πρόσωπο του αρχηγού της χώρας έχουμε βρει πια την Μητερούλα  που θα μας διασφαλίσει μια ρέουσα καθημερινότητα ώστε να επανέρθουμε στις διασκεδάσεις και τα σκορπίσματά μας έναντι του λογικού Πατερούλη που θα μας εγγυόταν την ύπαρξή μας στο παγκόσμιο τερέν, τακτική προηγούμενων κυβερνητικών σχημάτων.

Ίσως το πιο αξιοσημείωτο της όλης συγκυρίας είναι η κυκλικότητα και το πόσο κλειστό είναι το σχήμα που αντικατοπτρίζει αφού μιλάει για μία ηγεσία αριστερού ιδεολογικού μανδύα που στηρίζεται όμως από τους ισχυρότατους του χρήματος σε βάρος αυτών που υποτίθεται ότι θα προστάτευε ώστε να μπορεί να δώσει σε αυτούς τους τελευταίους, τόσο όσο τους είναι αναγκαίο για να συνεχίσουν να εθελοτυφλούν ως προς το γελοίον του πράγματος και να αφήνουν στην ησυχία τους, τους παραπάνω ισχυρότατους.

Η συγκεκριμένη αστρολογική συνθήκη θα μπορούσε να φέρει στο προσκήνιο το θέμα της φορολόγησης της πολύ μεγάλης περιουσίας (που κανείς δεν αναφέρει). Αυτό γιατί ναι μεν, οι εταίροι φροντίζουν για μια μετριασμένη σκληρότητα απέναντι στον «λαό» υπό την μορφή των προσλήψεων αλλά και της αναγγελίας αυξήσεων στον δημόσιο τομέα, ετοιμάζονται να θίξουν δε ένα θεμελιώδες τραύμα των διαβιούντων σε αυτή την χώρα, το θέμα του «σπιτικού». Το θέμα των ημερών, οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας μπορεί να φαίνεται πολύ απλό αλλά δυστυχώς κεντρίζει άμεσα το θεμελιώδες τραύμα των όσων επέλεξαν να πουν αυτή την χώρα σπίτι τους και δεν είναι άλλο από μια αρχαία ανασφάλεια ως προς την ύπαρξη δικού τους τόπου και χώρου.

Την ιστορία του ελλαδικού χώρου την γνωρίζουμε λίγο πολύ όλοι. Στο πλαίσιο της το να αφαιρέσεις από ανθρώπους που πασχίζουν να σφίξουν τα δόντια τους, να φτιάξουν ταυτότητα και να δημιουργήσουν μέσα σε συνθήκες διαρκώς αυξανόμενης στέρησης, την δικλείδα ασφαλείας τους, δυστυχώς είναι σαν να τραβάει κανείς άτεχνα το κάτω κάτω κομμάτι του Jenga: Θα καταρρεύσουν όλα τα τουβλάκια. Το ακόμη πιο ελεεινό δυναμικό είναι η εκμετάλλευση αυτού του φόβου για την ήσυχη επιβολή των υπολοίπων σκληρότερων πολιτικών.

Το άλλο ενδεχόμενο που μπορεί κάλλιστα να υποστηρίξει ο αστρολογικός χάρτης που έχω μπροστά μου είναι αυτό της αναστάτωσης/τρομοκρατίας. Θέλω να αισιοδοξώ και να πιστεύω ότι θα αποφευχθούν συγκεκριμένα συμβάντα και η «τρομοκρατία» η οποία διαφαίνεται εδώ εξαντλείται στα παρόντα κοινωνικοοικονομικά μαγειρέματα και την σχεδιαζόμενη για μεθαύριο γενική απεργία. Για το γεγονός ότι αυτό είναι το καλό σενάριο, τα σχόλια δικά σας. Προσωπικά πιστεύω ότι ακόμη και η αναβάθμιση των όποιων συγκρούσεων σε ένα λεπτοφυέστερο επίπεδο συνιστά πρόοδο, έστω και αργή, έστω και μικρή.

Ελπίζω αυτή η Νέα Σελήνη να τραβήξει κάποια εκατοστά την κουρτίνα και να αφαιρέσει την προσωπίδα αυτής της μητρικής στάσης που εκμεταλλεύεται το σύμπαν άπαν αυτή την εποχή και όχι μόνο η κυβέρνηση. Όχι γιατί επιθυμώ να επιστρέψει η χώρα σε κατάσταση πανικού, ούτε γιατί επιθυμώ την επιστροφή σε πρότερα εσφαλμένα μοντέλα. Απλώς γιατί θα ήθελα να σταματήσουμε να βαδίζουμε στα σκοτεινά.