Sunday, 28 June 2015

Ακραίες Συνθήκες
Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου
2 Ιουλίου 2015

Read this passage in English here.
Bacchanale, Salvador Dali
Το θέμα των ασυνείδητων φόβων έρχεται και πάλι να φέρει στο προσκήνιο η Πανσέληνος της 2 Ιουλίου 2015, στον άξονα Καρκίνου - Αιγόκερου. Θα λειτουργήσει τόσο σε προσωπικό επίπεδο, επηρεάζοντας πρωτίστως τον τομέα των προσωπικών μας σχέσεων, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο (όπως ήδη διαφαίνεται από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις*), αφού ο ίδιος ο άξονας Καρκίνου - Αιγόκερου αφορά τον διάλογο μεταξύ των εν οίκω και εν δήμω τεκταινομένων στην ζωή μας.


Πανσέληνος 2 Ιουλίου 2015, 5:19, Αθήνα

Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου του χάρτη της Πανσελήνου, στις 28°19’ Διδύμων (με συντεταγμένες Αθήνας), Ερμής, βρίσκεται επίσης στους Διδύμους, στον δωδέκατο οίκο του χάρτη και πυροδοτεί τον εσωτερικό μας διάλογο και φόβους για την απώλεια της απόλαυσης, της χαράς, της δυνατότητας να επιλέγουμε το επόμενο βήμα στην ζωή μας και τις σχέσεις μας, μέσα από τα εξάγωνα του με την σύνοδο Δία-Αφροδίτης κυβερνητών του εβδόμου και τετάρτου - δωδεκάτου αντιστοίχως, στον τρίτο οίκο του χάρτη και με τον Ουρανό, κυβερνήτη του ενάτου οίκου, στον ενδέκατο οίκο του χάρτη της Πανσελήνου.

Το σύστημα όψεων αυτό στην πραγματικότητα ανοίγει έναν διάλογο για τις ελπίδες μας και το αναφαίρετο δικαίωμά μας να αισθανόμαστε χαρά στην ζωή μας και ασφάλεια στις σχέσεις μας, να αισθανόμαστε ότι δεν περιοριζόμαστε στην έκφρασή μας. Ωστόσο η τοποθέτηση τόσο του κυβερνήτη του χάρτη στον δωδέκατο όσο και το εξάγωνο του με τον κυβερνήτη του δωδεκάτου Αφροδίτη, στον τρίτο οίκο, προειδοποιεί ότι η ελπίδα μας και η πεποίθηση ότι μπορούμε με τις δυνάμεις μας να υλοποιήσουμε τα πράγματα που σκεφτόμαστε και κυριαρχούν τώρα στις κουβέντες μας «μολύνεται» από έντονους υπαρξιακούς φόβους, από εξελίξεις που δεν γνωρίζουμε, καθώς και από την κινητικότητα που αυτόν τον καιρό σημειώνεται στον χώρο των θεμελιωδών πεποιθήσεών μας και της οικογένειας μας, δίνοντας μας την εντύπωση ότι δεν υπάρχει τίποτα στέρεο κι αξιόπιστο πια να μας στηρίζει.


Remorse or Sphinx Embedded in the Sand, Salvador Dali

Ο Ήλιος της Πανσελήνου σε σύνοδο με τον Άρη στον πρώτο οίκο, μεγεθύνει την σημασία που αποκτά για μας και για την υλοποίηση των σχεδίων μας, η καλή ροή των καθημερινών μας υποθέσεων και συναλλαγών, τόσο ώστε να την καθιστά κεντρικό θέμα για την ισορροπία μας και την ηρεμία μας. Ωστόσο η σύνοδος της Σελήνης, κυβερνήτη του δευτέρου οίκου, με τον Πλούτωνα, κυβερνήτη του έκτου και η αντίθεσή της με τον Άρη, κυβερνήτη του ενδεκάτου, μας τραβάει προς τα πίσω προβάλλοντας ιδιαίτερα έντονα φόβους οικονομικής ανέχειας και πλήρους διακοπής της ροής της καθημερινότητάς μας και συνεπώς ματαίωσης των όποιων σχεδίων μας.Στον υποκειμενισμό του διπόλου προσωπικής δύναμης και οράματος εναντίον ασυνείδητων φόβων και κοινωνικών προσδοκιών έρχεται να προστεθεί η εντεινόμενη ασάφεια του κοινωνικού γίγνεσθαι που δημιουργεί ο ανάδρομος Ποσειδώνας στον δέκατο οίκο, τον οποίο κυβερνά, που μας γεννά ανησυχίες για την δουλειά μας και την δική μας δυνατότητα να ανταπεξέρθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας. Δεν βοηθά και η όψη 150° του ωροσκόπου με τον Κρόνο, κυβερνήτη του ογδόου, στον έκτο οίκο που μιλά για ασφυκτικές πιέσεις σε οικονομικές συνεργασίες αλλά και στο ίδιο το χρηματοοικονομικό σύστημα εάν δεν κρατηθεί φιμωμένο το αίτημά για μία πιο χαρούμενη ζωή.

Ωστόσο, το σαβιανό σύμβολο της 29ης μοίρας των Διδύμων, όπου και ο ωροσκόπος του χάρτη είναι «Το πρώτο κοτσύφι της Άνοιξης κελαηδάει από την κορυφή του δέντρου», έχει ποιότητα δημιουργικής έκφρασης, τεχνικής και αποσαφηνίζεται ως «ανακεφαλαίωση παρελθουσών ευκαιριών στο κατώφλι ενός νέου κύκλου εμπειρίας. Πραγμάτωση νέων δυνατοτήτων»**.  Ο κυβερνήτης του χάρτη, Ερμής στον δωδέκατο και τα εξάγωνά του με Δία-Αφροδίτη και Ουρανό, καθώς και το τρίγωνο Αφροδίτης-Δία με τον Ουρανό, κρύβουν μια τεράστια ευκαιρία, αφού μιλούν για την δυνατότητα που έχουμε να διαπραγματευτούμε τώρα το τέλος των φόβων μας επενδύοντας σε καθαρότερη επικοινωνία με τον απέναντί μας αλλά και αφήνοντας τα πιστεύω μας αλλά και τα πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους και όχι τους φόβους μας, καθώς και παλιά τραύματα, να καθορίσουν την στάση μας.


Bird in Space,  Constantin Brâncuși.

Τότε θα μπορέσουμε να γειώσουμε και την ενέργεια που διαχέεται άφθονη από τον Ποσειδώνα που μεσουρανεί στον χάρτη και μπορεί, ως το σημείο αποσυμπίεσης της βοηθημένης αντίθεσης της Πανσελήνου συν τους Άρη-Πλούτωνα, να μας στηρίξει με ένα συγκεκριμένο ιδανικό και μία συγκεκριμένη ιδέα για το πώς θα έπρεπε να είναι η καθημερινότητα, οι συνήθειες και το μέλλον μας, φεύγοντας από το απόλυτα υποκειμενικό και ατομικό και συλλαμβάνοντας τον εαυτό μας ως μέρος ενός ικανότατου συνόλου που τελεί ολόκληρο υπό πίεση.


Η εξωτερίκευση των εγνοιών μας καλό θα ήταν να οδηγήσει κάποια στιγμή στην συνειδητοποίηση ότι είτε αφορούν την σχέση μας και την ευημερία της οικογένειας μας, είτε αφορούν την προσωπική μας πορεία, δεν είναι μόνο δικοί μας προβληματισμοί και δεν φύονται μόνο στην δική μας ζωή. Αυτή η Πανσέληνος δημιουργεί τις συνθήκες για να καταλάβουμε ότι όταν ο φόβος μας υπερβαίνει ατομικά, καλύτερα τον αντιμετωπίσουμε συλλογικά γιατί σε ένα συλλογικό όραμα, εντέλει έχουμε την δυνατότητα να είμαστε όσο ελεύθεροι και αισιόδοξοι θέλουμε και να εκμεταλλευτούμε και την ωραιότατη έκφραση «η ισχύς εν τη ενώσει».


Οι λουόμενοι, Κωνσταντίνος Παρθένης

Η Πανσέληνος της Πέμπτης θα επηρεάσει κυρίως τους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί το α' δεκαήμερο. 

* Είναι ολοφάνερο ότι η Πανσέληνος αυτή, μεταξύ άλλων, φωτογραφίζει τις συνθήκες που οδήγησαν στην παρούσα πολιτική συνθήκη. Υπογραμμίζει και με το παραπάνω το άδραγμα του φόβου που ακινητοποιεί αυτή την στιγμή τον λαό και εκφράζεται πρωτίστως όσον αφορά τις διεθνείς σχέσεις και θέση της χώρας. Αυτό που επίσης αποσαφηνίζει είναι ότι αυτή η πίεση ξεκάθαρα υποκινείται από ισχυρούς του χρήματος, σε συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών και δεν είναι καθόλου ανεξάρτητη από τον ορυκτό πλούτο της χώρας  [σύνοδος Σελήνης-Πλούτωνα στον Αιγόκερο, στον έβδομο οίκο].

Δυστυχώς η σύνοδος αυτή δείχνει ότι οι οικονομικές του ανησυχίες και ο φόβος μήπως χάσει τη βολή του, μπορούν να καταστήσουν τον λαό εύκολα σύμμαχο ακριβώς των δυνάμεων που λειτουργούν εναντίον του και με γνώμονα αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον, αποδυναμώνοντας το κυβερνητικό σχήμα που ακριβώς αυτή τη στιγμή επιχειρεί μια σαφή, δυναμική κινηση προς βελτίωση της κατάστασης της χώρας και των μελλοντικών της προοπτικών διαρυγνύοντας μία και καλή τους δεσμούς με σκιώδεις μεθόδους του παρελθόντος [σύνοδος Ηλίου-Άρη στον Καρκίνο, στον πρώτο οίκο].

Την κατάσταση έρχονται να δυσκολέψουν περισσότερο, υποδαυλίζοντας τους λαϊκούς φόβους αλλά και δίνοντας βήμα στους εκφραστές τους, τα ΜΜΕ που βάλλουν ανεξέλεγκτα αλλά όχι με το αζημίωτο, προωθώντας νεοφιλελεύθερες, χωριστικές και σε βάρος των πολλών, "ειρηνικές" λύσεις προς όφελος του τραπεζικού συστήματος καθώς και των εχόντων [Ερμής στον δωδέκατο οίκο σε εξάγωνο με σύνοδο Δία-Αφροδίτης και Ουρανό] και σε αγαστή συνεργασία με εξωτερικούς και εσωτερικούς ζημιογόνους για τον λαό παράγοντες [Ερμής στον δωδέκατο, Ουρανός κυβερνήτης ενάτου, Δίας κυβερνήτης εβδόμου].

Το μεγαλύτερο στοίχημα του χάρτη είναι αν όλη αυτή η σκευωρία θα εξωθήσει τους κατασκευαστές της να βγάλουν το ίδιο τους το μάτι, δημιουργώντας τόσο ισχυρές πιέσεις ώστε να οδηγήσουν τον λαό να υπαναχωρήσει σε μία νοητικότερη (και συνεπώς λιγότερη φοβισμένη) ή ρομαντικότερη (και συνεπώς ηρωϊκότερη) συλλογικότερη και επωφελέστερη για τον ίδιο θέση, στηρίζοντας την εθνική του υπόσταση και συμφέρον αντί για αμφισβητίσημης οφέλειεας συνέργειες, ή να τυφλωθεί παντελώς και υπό μορφή όχλου με νοημοσύνη προβάτου, να μπάσει με δάφνες τους λύκους στο μαντρί [Ποσειδώνας στους Ιχθείς στον δέκατο οίκο βοηθά αντίθεση Ηλίου-Άρη με Σελήνη-Πλούτωνα]. 

** The Wheel of Significance, Dane Rudhyar