Monday, 1 June 2015

Αποχαιρετισμός
στο Βλαβερό Παρελθόν:
Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων-Τοξότη
2 Ιουνίου 2015

You may find this passage in English here.
Πριγκήπισσα - Ιππότης ΙΙΙ, Μαριάννα Κατσουλίδη
www.marianna-katsoulidi.com

Η πανσέληνος της Τρίτης, με ωροσκόπο στην 26η μοίρα του Σκορπιού με συντεταγμένες Αθήνας, στρέφει την προσοχή μας στις ερωτικές και επαγγελματικές μας σχέσεις. Δεν απογοητεύει τις προσδοκίες που δημιουργούνται στο άκουσμα του ζωδίου των Διδύμων, τιμώντας πέρα για πέρα τον διττό του χαρακτήρα αφού μας διχάζει ανάμεσα στην κούραση που έχει συσσωρευτεί λόγω των λαθών του παρελθόντος και τον φόβο να ξεφύγουμε από τις γνώριμες επιλογές ακριβώς επειδή τα ίδια αυτά τραύματα του παρελθόντος μας κάνουν - κοινώς - «να φυσάμε και το γιαούρτι».

Η απογοήτευση του παρελθόντος ενισχύεται από έλλειψη ενέργειας και μία γενικότερη αίσθηση σωματικής αδυναμίας που εντείνει τους ασυνείδητους φόβους και δοκιμάζει την πίστη στις γνωστές προτιμήσεις μας. Αντίθετα από ότι θα περίμενε κανείς, αντί να επιδιώκουμε την λύτρωση από αυτή την ανεπιθύμητη τριπλέτα, αυτή συνεχίζει να δεσμεύει την δυνατότητα μας για δημιουργική δράση στο επίπεδο τόσο των επαγγελματικών όσο και των ερωτικών σχέσεων. Στις μεν πρώτες μας κάνει να παραπαίουμε ανάμεσα στην ισχυρογνωμοσύνη ως άμυνα και στην απόλυτη έλλειψη αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης στις ιδέες και την δουλειά που πρέπει να γίνει από κοινού. Χάνεται η διάθεση να ξεχωρίσει κανείς στον επαγγελματικό στίβο και να τραβήξει την προσοχή αφού τείνει να καπελωθεί από την δυσκολία στην επικοινωνία - που καλά κρατεί - και την απαισιοδοξία.

Πανσέληνος, 2 Ιουνίου 2015, ώρα 19:18, Αθήνα, Ελλάδα
Στις προσωπικές σχέσεις, η τριπλέτα απογοήτευση - σωματική καταπόνηση - φόβοι δεσμεύει την δυνατότητα των ελεύθερων να ερωτευτούν - παρά το ότι επιθυμούν τώρα να σχετιστούν περισσότερο από ποτέ -  σε έναν αμυντικό εγωισμό που τους κάνει ικανούς να προβάλλουν σε οποιαδήποτε νέα γνωριμία όλη την απογοήτευση που κουβαλούν από το ερωτικο παρελθόν τους, καθιστώντας μία υπερβάλλουσα άμυνα δικαιολογημένη αφού ξαφνικά έρχονται αντιμέτωποι με όλους τους βαθύτερους συναισθηματικούς τους φόβους. Για τους ήδη σχετιζόμενους, τα πράγματα διαφοροποιούνται ελαφρώς αφού εκεί είναι η -συνολική ας μη τον ξεχνάμε -  οικονομική δυσχέρεια που εντείνει την αβεβαιότητα και κλείνει τα κανάλια της απόλαυσης αφού ζούμε σε έναν πολιτισμό που έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του για να αναπροσαρμόσει ικανοποιητικά το τι θεωρεί αφθονία και απόλαυση. 

Για να τεθεί ένα τέλος στην βασανιστική ταλάντευση ανάμεσα στην απογοήτευση με το δοκιμασμένο και τον φόβο να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο, υπάρχει λύση. Η αρχή πρέπει να γίνει από το να πείσουμε τον εαυτό μας ότι η αλλαγή είναι έφικτή. Σε αυτό δεν βοηθά το να στιβάζουμε τις απογοητεύσεις μας στην σκοτεινότερη γωνία του μυαλού μας και να τους επιτρέπουμε να μας κάνουν ευάλωτους σε συμπεριφορές που δεν μας αναλογούν. Καλύτερα να κατευθυνούμε προς τα απωθημένα μας και να προσπαθήσουμε να τα φέρουμε στο φως και να τα κατανοήσουμε ώστε να πάψουν να μας δεσμεύουν. Εάν δεν μπορούμε μόνοι μας, με την βοήθεια ενός ειδικού. 

Και τέλος, καλό θα ήταν να αντισταθούμε πάση θυσία σε αυτό το αφόρητο αίσθημα της μοναξιάς που δεν επιτρέπουμε ούτε στον εαυτό μας να παραδεχτεί ότι καραδοκεί στην άκρη της συνείδησης μας. Η αίσθηση ότι είμαστε μόνοι ενάντια σε όλους και στα πάντα, πέραν του ότι καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, μας καθιστά δεκτικούς σε ένα σωρό συμπεριφορές που αν αισθανόμασταν ότι έχουμε υποστήριξη δεν επρόκειτο να δεχτούμε ποτε. Κι όμως, αν σταματήσουμε να πνιγόμαστε στα ίδια μας τα συναισθήματα και κοιτάξουμε γύρω, θα δούμε πως καθε άλλο παρά μόνοι είμαστε, τόσο στους προβληματισμούς, όσο και στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ας αποφύγουμε λοιπόν την μοναξιά είτε της απομόνωσης, είτε της επιφανειακής κοινωνικοποίσης και διασκέδασης, αποδεχόμενοι τους αληθινούς μας προβληματισμούς και θέτοντας αυτούς στην βάση κάθε συζήτησης και απόπειρας για σχέση, αντί για τα ψεύτικα χαμόγελα ή τα κουραστικά κόλπα τεράστιων και καταματωμμένων εγωισμών. 


Η Πανσέληνος που γίνεται στην 12η μοίρα Διδύμων-Τοξότη, επηρεάζει εντονότερα τα μεταβλητά ζώδια, Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς, γεννημένους στην αρχή του β' δεκαημέρου του ζωδίου τους, καθώς και τους Σκορπιούς και Ταύρους του γ' δεκαημένου, δεδομένουν πάντα ότι μόνο το ατομικό ωροσκόπιο μπορεί να υποδείξει με ακρίβεια την επίδραση στον καθένα μας και είναι αδύνατον να υποκατασταθεί από μία γενική ανάλυση. 


Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να παρακολουθήσετε τις προβλέψεις της εβδομάδας και το πως η Πανσέληνος θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο, στην εκπομπή Στα Καλά Καθούμενα με την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη, στο Εpsilon TV: