Thursday, 19 March 2015

Kοκτέιλ Αλλαγής ως Αντίδοτο
στο πάρτι του φόβου:
Ολική Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθείς
20 Μαρτίου, 2015

You may find this passage in English here.

Η ηλιακή έκλειψη που γίνεται την Παρασκευή 20 Μαρτίου, 2015, στις 11:36, ώρα Αθήνας, στην τελευταία μοίρα [29º27'] του ζωδίου των Ιχθύων έρχεται να οξύνει στο μη περαιτέρω τους παρόντες φόβους της ανθρωπότητας για την απώλεια του γνώριμου, αλλά ευτυχώς μαζί τους τονίζει και το σωτήριο αίτημα για αλλαγή, έστω και ως έσχατη λύση. 

Μία έκλειψη Ηλίου είναι πάντοτε μία Νέα Σελήνη. Ένας καινούριος μικρόκυκλος στον τρόπο που επιλέγουμε να επιτρέψουμε οι συνήθειες, οι αυτοματισμοί  και οι πάγιες πεποιθήσεις να χρωματίσουν τον τρόπο που διαχειριζόμαστε αυτό που αληθινά είμαστε και τις παρούσες πολύ πραγματικές δυνατότητές μας. 

Στην περίπτωση της Νέας Σελήνης οι δύο αυτοί παράγοντες βρίσκονται σε αρμονικότερη συνεργασία με αποτέλεσμα το ασυνείδητο δυναμικό μας να λειτουργεί ως φίλτρο για τις παρούσες συνειδητές δυνατότητές μας, ας πούμε υποδεικνύοντας αυτόματα τον ως τώρα βέλτιστο τρόπο δράσης ώστε να επιλέξουμε να διοχετεύσουμε εκεί την ενέργεια μας. Στην περίπτωση της έκλειψης Ηλίου ωστόσο, αυτές οι αυτόματες συμπεριφορές και ασυνείδητες πεποιθήσεις έρχονται στο προσκήνιο τόσο δυναμικά που τείνουν να επισκιάσουν τις πραγματικές παρούσες δυνατότητες μας. 


Αθέατη Σοφία, Μαριάννα Κατσουλίδη
Το παρελθόν είναι με κάθε βεβαιότητα νεκρό, ωστόσο η ανάμνησή του και οι συνήθειες που σφυρηλατήθηκαν κατά την διάρκεια του συνεχίζουν στον βαθμό που τους επιτρέπουμε, κυρίως ασυνείδητα, να καθορίζουν το πλαίσιο της δράσης μας, πριν αυτή οριοθετηθεί από οποιονδήποτε άλλον παράγοντα εσωτερικό ή εξωτερικό. 

Η διαδικασία που πυροδοτεί μία έκλειψη δεν είναι κατ’ ουσίαν επιβλαβής. Απλώς αυξάνει τόσο πολύ το ιδιαίτερο βάρος των φόβων που σχετίζονται με τις παρελθούσες αρνητικές εγγραφές, αλλά και των εγγενών ταλέντων, ώστε ποιότητες θεωρούμενες αρνητικές, είτε θετικές, ασκούν ιδιαίτερη πίεση στην πραγματική, συνειδητή ιδέα που έχουμε για το ποιοί είμαστε επί του παρόντος.  

Θέλω να τονίσω ότι δεν υπάρχει ποτέ μόνο ένας τρόπος διαχείρισης οποιασδήποτε αστρολογικής συγκυρίας. Ελπίζω να γίνεται σαφές ότι παρά την πίεση που ασκεί η επερχόμενη έκλειψη και είναι αισθητή ήδη, υπάρχει και σε αυτή μία αληθινά μεγάλη ευκαιρία. Δεν υπάρχει καλύτερο αντίδοτο για τον φόβο άλλο από την γνώση. Όπως καταλαβαίνουμε, οι διεργασίες του ασυνειδήτου είναι υπεράνω της αντίληψης μας, παρά ως τα αποτελέσματά τους στην ζωή μας και αυτό μόνο κατόπιν ηθελημένης και προσεκτικής παρατήρησης και ανάλυσης. Όχι όμως και σε περιόδους εκλείψεων.


Pisces, Vivsters
Σε περιόδους εκλείψεων η λειτουργία της αυτόματης φύσης μας φτάνει σε τέτοιο ζενίθ, ώστε το μόνο που χρειάζεται για να την αντιληφθούμε είναι να αποφασίσουμε να κοιτάξουμε, αντί να βουλιάζουμε μέσα σε απελπισμένες αντιδράσεις σε γεγονότα, περιστάσεις και φαινομενικά αναπότρεπτες ψυχολογικές καταστάσεις. Και τι δώρο είναι αυτό! Έχουμε την μοναδική ευκαιρία να δούμε σε δράση αυτό που παρασκηνιακά μπορεί να έχει υπάρξει υπεύθυνο για μεγάλες επιτυχίες και αποτυχίες μας, ώστε να μπορέσουμε να επέμβουμε αποτελεσματικά στην διαχείρισή του!

Στο βιβλίο του The Wheel of Significance (1936), o Dane Rudhyar επιλέγει για την τελευταία μοίρα των Ιχθύων το εξής Σαβιανό σύμβολο: «το όνειρο ενός ενορατικού τώρα ζει: ένα πρόσωπο σκαλισμένο σε πελώριους βράχους». Αποδίδει στην συγκεκριμένη μοίρα ποιότητα «δημιουργικής, υπερβατικής δραστηριότητας», αποσαφηνίζοντας την ως «σταδιακή εκδήλωση όλων των υψηλότερων ποιητικών εικόνων και παντοτινών αληθειών της φυλής», ως «βέβαιη επιτυχή έκβαση προσπάθειας».
Ολική Έκλειψη Ηλίου, 20 Μαρτίου 2015, ώρα 11:36, Αθήνα, Ελλάδα
Τα παραπάνω αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο ωροσκόπος του αστρολογικού χάρτη της έκλειψης για την Ελλάδα, με συντεταγμένες Αθήνας, στην πέμπτη μοίρα του Καρκίνου, ορίζει αυτή την ιχθυακή Σελήνη ως κυβερνήτη ολόκληρου του χάρτη. Μιλά για έναν κακώς κείμενο συντηρητισμό και βολή και την ικανότητα μας να στενεύουμε το πλαίσιο δράσης και έκφρασής μας και να περιορίζουμε οι ίδιοι την ελευθερία μας για να συντηρήσουμε οικείες πεποιθήσεις που εθελοτυφλώντας πείθουμε τον εαυτό μας ότι μας παρέχουν συναισθηματική ασφάλεια και δεν απειλούν την σχέση μας με το παρελθόν μας. Πρόκειται ουσιαστικά για τυφλοσούρτες που ρομαντικά έχουμε αγιοποιήσει και συνεχίζουμε να τιμούμε παρότι η εφαρμογή τους μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ακριβώς το ίδιο το αίτιο του προβλήματος μας. 

Το γιόντ που σχηματίζεται από τον ωροσκόπο, την Αφροδίτη και τον Κρόνο, επισείει την επιτακτική ανάγκη να περάσουμε τους συναισθηματικούς φόβους και τις «βολές» - συναισθηματικές άμυνες μας από ένα στυγνό φίλτρο λογικής και λειτουργικού νου και βάσει του αποτελέσματος να κινηθούμε μέσα στην καθημερινότητά μας. Οι αποφάσεις μας για τα οικονομικά μας, το πως αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας και τα πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους χρειάζεται άμεσα πολλή λογική και ορθή σκέψη και ελάχιστο έως καθόλου συναισθηματισμό και φόβο. Ο φόβος εδώ δεν είναι ο  φόβος που «φυλάει τα έρμα», αντιθέτως είναι καταστροφικές φαντασιώσεις που τροφοδοτούμε αλόγιστα και εντέλει κάνουμε τις επιλογές για να επιβεβαιώσουμε την πραγματοποίηση τους.

Η Σελήνη και ο Ήλιος της έκλειψης στον δέκατο οίκο του χάρτη τονίζουν την πολιτική και κοινωνική χροιά που λαμβάνουν τα παραπάνω ζητήματα και οι επιλογές μας, αφού αυτό που επιλέγουμε και εκπέμπουμε ως άτομα εντέλει διαμορφώνει και το συλλογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε. 


Pisces, Dimitrosw
Ο Ποσειδώνας, τροφοδότης τόσο του Ηλίου όσο και της Σελήνης στην παρούσα έκλειψη και κυβερνήτης του οίκου στον οποίο εκδηλώνονται και αυτός στο ζώδιο των Ιχθύων, στον ένατο οίκο, μεγαλειωδώς αποδίδει τον διττό χαρακτήρα της ενέργειας του ζωδίου. Στην αρνητική του έκφραση, σε αγαστή συνεργασία με τον ωροσκόπο, αλλά και χρωματίζοντας την δράση του Ηλίου και της Σελήνης, μπορεί να ενισχύσει το πέπλο της εθελοτυφλίας μας και του συναισθηματισμού μας για να συγκαλύψει αυτά που ο λογικός νους μας διακρίνει και υπαγορεύει, να περιορίσει το πεδίο σκέψης μας στα ζητήματα του άμεσου περιβάλλοντός μας σε μία λογική «έξω από το σπίτι μου και όπου να’ναι». Μπορεί τέλος να διαβρώσει με παρωχημένα, αλλά οικεία επιχειρήματα το αίτημα για ουσιαστική και σε βάθος αλλαγή των σχέσεων που διέπουν τον κοινωνικό ιστό και της άμεσης ανάγκης να συνειδητοποιήσει ο άνθρωπος την υπόστασή του ως κοινωνικό ον και να δράσει ως τέτοιο, που κρούει το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα. Θα το κάνει ενισχύοντας το αίσθημα της μοναξιάς του ατόμου μέσα στα πράγματα, της προσωπικής «αλήθειας» και κοσμοθεωρίας και εντέλει αφοπλίζοντας το άτομο που χάνεται μέσα στην συγκεχυμένη αντίληψη και την ανάγκη να αντιμετωπίσει, μόνο, έναν εχθρικό κόσμο. 


Στην θετική του διάσταση ο Ποσειδώνας μπορεί να προσφέρει τον ιδεαλισμό και την πανανθρώπινη διάσταση στο όραμα του ατόμου για τον εαυτό του και τον κόσμο του. Μπορεί να δρομολογήσει την δράση τόσο του ωροσκόπου όσο και του Ηλίου και της Σελήνης της έκλειψης να σπρώξουν το άτομο σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο, από όπου θα βουτήξει όσο βαθύτερα γίνεται μέσα στους αυτοματισμούς του, όχι για να ανασύρει πλέον προγονικές συνταγές και αγαπημένους φόβους, αλλά για να φτάσει ως το κόκκαλο και το ριζικό θεμέλιο που μπορεί να διαλύσει την κάθε ανασφάλεια: Την ταυτότητα του ως ένα από τα δισεκατομμύρια μέλη της φυλής, ως παιδί της Γης και του αστερόεντος Ουρανού, με προέλευση ουράνια, την θεία του διάσταση και την ικανότητα να επηρεάσει τα πράγματα της ζωής του και κατ’ επέκταση της ζωής του συνόλου, να κρέμεται από τις άκρες των δακτύλων του. Όλες οι δυνάμεις που προαναφέρθηκαν κρούουν αδυσώπητα και με μία αίσθηση κατεπείγοντος επάνω στο σώμα της ανθρωπότητας και συνεπώς και στο σώμα και την ζωή του καθενός μας. Η έκλειψη αυτή είναι η υπογράμμιση ενός παρελθόντος πλούσιου σε φαντασιώσεις αρνητικές και θετικές, η σύνοψη του που έχουν οδηγήσει η χωριστικότητα και ο απολυταρχισμός στο παρελθόν, το απαύγασμα της καταστροφικής δράσης ενός ατομισμού χωρίς αγάπη για το σύνολο, αλλά και μία ηλιαχτίδα που φωτίζει ένα πιο φωτεινό και καθαρό όραμα για τον κόσμο μας, μία εγγύηση ότι η δράση μας επιφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα στην μορφή της ζωής μας και του περιβάλλοντός μας και τέλος μία υπενθύμιση ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι μίας νέας εποχής υποσχόμενης ένα διάφανο, ακτινοβόλο μέλλον, αρκεί πια να αναλάβουμε την ευθύνη την δράσης μας ως συνδημιουργοί του κόσμου μας. 

Για να παρακολουθήσετε τις προβλέψεις της τρέχουσας εβδομάδας και φυσικά το πως η Έκλειψη Ηλίου αναμένεται να επηρεάσει το κάθε ζώδιο, από την εκπομπή Στα Καλά Καθούμενα με την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη, στο Εpsilon TV, κάντε κλικ στην φωτογραφία: