Wednesday, 18 February 2015

Απότομη Καμπή Μάθησης:
Νέα Σελήνη στον Υδροχόο
19 Φεβρουαρίου, 2015

You may find this passage in English here.

H νέα Σελήνη που γίνεται τα ξημερώματα της Πέμπτης, 19 Φεβρουαρίου στις 29º59' του Υδροχόου, χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία συνδυασμένη με μία ειλικρινή προσπάθεια να δοθεί βάρος στην λογική, καθώς και από παρορμητισμό, όλα στοιχεία αναγκαία για να καταστήσουν δυνατή μία πιο ειλικρινή ματιά σε θέματα που μας πονάνε και εγείρουν την συναισθηματική ανασφάλεια μας. Θα προσπαθήσουμε να κουβεντιάσουμε και να αποσαφηνίσουμε την συνειδητοποίηση που ξημερώνει αργά αλλά σταθερά στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι η προσωπική μας ζωή χρήζει τακτοποίησης, αφού σε πολλά επίπεδα έχουμε αφεθεί στον αυτόματο πιλότο και συνεχίσαμε να ακολουθούμε μία συνταγή αμφιβόλου αποτελεσματικότητος επειδή ήταν έτοιμη και την ξέραμε απ’ έξω.  

Ο φόβος της διαταραχής του προγράμματός μας που μία αναθεώρηση στόχων επιβάλλει,  δεν θα μας επιτρέψει να είμαστε τελείως ελεύθεροι συναισθηματισμού, παρά τις προσπάθειές μας να λειτουργήσουμε λογικά. Η συνειδητοποίηση ότι οι συνήθειες μας δεν αποδίδουν όπως απέδιδαν αλλά ούτε μας ευχαριστούν όσο μας ευχαριστούσαν θα μας γεμίσει με φόβο ότι θα χάσουμε την βολή μας, ότι θα πρέπει να αναθεωρήσουμε φιλίες μας, ότι θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να υλοποιήσουμε τις λύσεις που ήδη διαβλέπουμε στο βάθος του ορίζοντα, οι οποίες όμως απαιτούν γενναίες δόσεις ειλικρίνειας και κυρίως μόχθο. 


Νέα Σελήνη, 19 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 1:47, Αθήνα, Ελλάδα

Η Νέα αυτή Σελήνη τονίζει την πολύ απότομη καμπή μάθησης που πρέπει να αντιμετωπίσει όποιος συνειδητοποιεί την επιτακτική ανάγκη να μάθει κάτι καινούριο, ενώ ακόμη δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πώς ακριβώς θα το κάνει αυτό. 

Το θετικό είναι ότι παράλληλα το κοσμικό μας οπλίζει με αισιοδοξία - έστω και υπερβολική - και την πεποίθηση ότι το αεράκι της αλλαγής που φυσάει έρχεται για να μας δροσίσει και να μας σπρώξει εμπρός κι όχι για να μας διαλύσει. Ουσιαστικά το πιο δύσκολο κομμάτι που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι το να μην χρησιμοποιήσουμε την επίθεση και τον εγωισμό για να αντισταθμίσουμε τις ψυχολογικές ανασφάλειες που θα αναδυθούν και να μην δικαιώσουμε ανθρώπους και συνήθειες που γνωρίζουμε ότι είναι ανεπαρκείς για να δώσουμε άλλοθι στον εαυτό μας να μην κάνει τίποτα διαφορετικό. Εάν δεν καταφέρουμε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο θα οδηγήσουμε τις ενέργειες που διανέμει αυτή η νέα σελήνη σε βραχυκύκλωμα εντός μας που θα μας κάνει να γίνουμε αμετακίνητοι, ξεροκέφαλοι και σκληροί στις σχέσεις με τους ανθρώπους του κοντινού μας περιβάλλοντος καθώς και με τον σύντροφό μας.

Ιδανικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την λογική, την αισιοδοξία και τον δυναμισμό αυτής της πλανητικής συγκυρίας για να ρυθμίσουμε καλύτερα την διαχείριση των κοινών οικονομικών με τον σύντροφό μας, αλλά και για να «αερίσουμε» ζητήματα που «πονάνε» σε σχέση με την οικογενειακή μας ζωή και ιδίως τον τρόπο που αυτή επηρεάζεται από τον ευρύτερο συγγενικό κύκλο, ειδικά αν στην μέση υπάρχουν και ζητήματα που σχετίζονται με χρήματα. Ένα καιριότατο θέμα που επίσης ανοίγει η Νέα αυτή Σελήνη είναι το κατά πόσο τα δεδομένα της ζωής μας αυτή τη στιγμή επιτρέπουν την προσωπική μας ανάπτυξη και διεύρυνση.

Στον επαγγελματικό τομέα θα διαφανεί ξεκάθαρα πια η σχέση δημιουργικότητας - αποδοτικότητας - ευθύνης με το οικονομικό αντίκρισμα και προτάσεις που μπορεί να φαίνονται ως ανοίγματα καταλήγουν να χρειάζονται δεύτερη και τρίτη ματιά καθώς ο δρόμος που υποδεικνύουν δεν φαίνεται στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά με την ανάγκη να φιλτραριστεί η ήδη υπάρχουσα εμπειρία και να χρησιμοποιηθεί για την γρήγορη και αποτελεσματική προσαρμογή σε βελτιωμένα μοντέλα εργασίας.  

Όσο οπλιζόμαστε με λογική και δεν τρομάζουμε από την δουλειά που θα χρειαστεί για να πραγματοποιήσουμε τις αναγκαιότατες αλλαγές στη ζωή μας,  οι ενέργειες αυτής της Νέας Σελήνης θα μας υποστηρίξουν και θα μας δώσουν την δημιουργικότητα αλλά και την πίστη που χρειάζεται για να προχωρήσουμε. Εάν αποφασίσουμε να τεμπελιάσουμε λόγω ενός κακώς κείμενου μελοδραματισμού για την σχέση μας με συνήθειες και ανθρώπους που πρέπει να αφήσουμε πίσω, οι ενέργειες αυτής της Σελήνης θα αναλωθούν σε σενάρια καταστροφής ή σωτηρίας που μόνο αποτέλεσμα θα έχουν να θολώσουν την όρασή μας και να καθυστερήσουν την αναγκαία δράση σχετικά έως ότου το πρόβλημα κάνει έναν ακόμη κύκλο και έρθει να σταθεί πάλι μπροστά μας ζητώντας επίλυση. 

Για να παρακολουθήσετε  τις προβλέψεις της τρέχουσας εβδομάδας και φυσικά το πως η Νέα Σελήνη αναμένεται να επηρεάσει το κάθε ζώδιο, από την εκπομπή Στα Καλά Καθούμενα με την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη, στο Εpsilon TV, κάντε κλικ στην φωτογραφία: