Thursday, 30 May 2013

Astrotips
30 Μαΐου 2013Κριός
Αν εργάζεσαι για κάποιον κοινωφελή σκοπό, σήμερα είναι εξαιρετική ευκαιρία να τον επικοινωνήσεις, καθώς στον λόγο σου συνδυάζονται η απαραίτητη ευφράδεια και ο ενθουσιασμός για το αντικείμενο σου. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, ιδίως μέχρι το απογευματάκι, ευνοείται οποιαδήποτε κουβέντα αποφασίσεις να κάνεις είτε προσωπικά, είτε μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικά, αρκεί να μην πιέζεις για την επιβολή της άποψής σου.

Ταύρος
Υπάρχουν πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις και να βελτιώσεις άμεσα ην θέση σου στον εργασιακό σου χώρο, τόσο από άποψη κύρους και ευθυνών, όσο και οικονομικά. Το ζήτημα είναι αν αισθάνεσαι εντάξει με τους χειρισμούς που πηγαίνεις να κάνεις. Ωραίο το επιπλέον, αλλά αν είναι να σου στοιχίσει τον βραδινό σου ύπνο και την αθάνατη ψυχή σου, μήπως να το ξανασκεφτείς;

Δίδυμοι
Οτιδήποτε έχει να κάνει με ξένες κουλτούρες και αλλότρια ήθη και έθιμα θα σου φτιάξει την διάθεση. Αυτό μπορείς να το μεταφράσεις από το να παρακολουθήσεις ένα ντοκιμαντέρ του National Geographic, μέχρι το να μιλήσεις με τους φίλους σου στην Χ χώρα από το Erasmus/μεταπτυχιακό, μέχρι το να προγραμματίσεις ένα ταξίδι ή να ξεκινήσεις Κινέζικα που πάντα ήθελες.

Καρκίνος
Το να ζωγραφίσεις κάτι, να χορέψεις, να γράψεις ένα κείμενο και γενικά το να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου για πράγματα που δεν έχουν καμία πρακτική διάσταση, αλλά βγαίνουν από την ψυχή σου είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή. Πιθανόν ταυτόχρονα να ικανοποιήσει την ανάγκη να δεις την καριέρα σου με φρέσκια οπτική ή και να ξεκλειδώσει την επαγγελματική σου έμπνευση.

Λέων
Αν έχεις την ευκαιρία να επισκεφτείς μία καλλιτεχνική έκθεση που υπόσχεται να ξεφύγει από την πεπατημένη ή και να ακούσεις μία ομιλία με τα ίδια χαρακτηριστικά, αξιοποίησέ την. Πέρα από το ίδιο το γεγονός, θα σου κεντρίσει ιδιαίτερα τον ενδιαφέρον η συζήτηση με τους άλλους παρευρισκόμενους πάνω σε αυτά που είδατε ή ακούσατε. 

Παρθένος
Δεν γίνεται από την μία να θέλεις να αναρριχηθείς την σκάλα της επαγγελματικής ιεραρχίας και από την άλλη να εκπλήσσεσαι όταν ο απαιτούμενος κόπος και οι σχετικές ευθύνες αυξάνονται γεωμετρικά. Προτείνω να εστιαστείς στο ευχάριστο γεγονός ότι οι προσπάθειες σου δεν πηγαίνουν χαμένες, αλλά οδηγούν στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Αν τώρα η κορυφή δεν είναι όπως την περιμένεις… 

Ζυγός
Η σημερινή πνοή της δημιουργικότητας είναι πανίσχυρη. Ειδικά αν το επάγγελμα σου είναι καλλιτεχνικής ή διδασκαλικής φύσεως, απλώς ασχολήσου με την δουλειά σου. Εστιάσου στο να διευρύνεις τις επαφές σου και την γκάμα των θεμάτων με τα οποία ασχολείσαι και μην διστάσεις να μπεις σε συνεργασίες που εμφανίζονται από το πουθενά, προσέχοντας απλώς την οικονομική τους διάσταση.

Σκορπιός 
Εφιστώ την προσοχή σου σε οικονομικές συμφωνίες που φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές, ειδικά αν έχουν να κάνουν με γη ή ακίνητα ή έστω με επαναδιαπραγμάτευση του ενοικίου σου. Κατά τα άλλα,  σήμερα αφιερώσου άνευ τύψεων και όρων στο gaming ή στο Game of Thrones για να ξεδώσεις χωρίς να κουνηθείς από το σαλόνι σου.

Τοξότης 
Αυτό το εφέ που όταν μένεις μόνος σου την ψιλοακούς άσχημα αντιμετωπίζεται με πάρτι με πολύ κόσμο ή με ρομαντικές στιγμές για δύο είτε στο σπίτι, είτε εκτός. Αν οι συνθήκες δεν προσφέρονται, απόφυγε τουλάχιστον να συσσωρεύσεις ένταση μέσα σου βρίσκοντας έναν φίλο να σε ακούσει αλλά και να σου πει μία έγκυρη γνώμη.

Αιγόκερως
Ένα καφεδάκι με έναν φίλο το απόγευμα θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις από την πίεση της ημέρας. Συζήτησε περί ανέμων και υδάτων και μη μείνεις στην ανάλυση των αγγαρειών που έχεις να κάνεις, γιατί αν αφήσεις το μυαλό σου να κινηθεί πιο άνετα δεν αποκλείεται καθόλου να σου έρθουν εξ' απροόπτου λύσεις σε μικροπροβλήματα που σε απασχολούν.

Υδροχόος
Ασχολήσου με οτιδήποτε σε διασκεδάζει και παράλληλα σε βοηθάει να εκφράσεις τον εαυτό σου, γιατί ακριβώς αυτές είναι οι ανάγκες σου τώρα. Καλύτερα να προτιμήσεις πιο κοινωνικές δραστηριότητες από το να μείνεις μόνος σπίτι με ένα καλό βιβλίο ακόμη κι αν σου φαίνεται καταπληκτική ιδέα. Θα ευχαριστηθείς τις μεστές κουβέντες, αρκεί να μην κάνεις αντίλογο για τον αντίλογο.

 Ιχθείς
Σήμερα δεν είσαι για πολλά, πολλά. Μείνε μέσα, διάλεξε μία καλή ταινία, ένα ωραίο βιβλίο, μαγείρεψε κάτι καινούριο και απόλαυσε το να ρίξεις τους ρυθμούς σου. Σε δεύτερο χρόνο, πήγαινε για ύπνο νωρίς, αφού ένα μεγάλο ποσοστό αυτού που μεταφράζεις ως έλλειψη διάθεσης δεν είναι παρά χαμηλά επίπεδα ενέργειας και το καλύτερο φάρμακο είναι η ξεκούραση. 


Καθημερινά Astrotips στο website Gals'n'Guys